Wednesday, 14 May 2014

Boston creme




Boston cream (bostonský krém), ktorý je uvarený z mlieka, cukru, vanilkového extraktu, kukuričného škrobu, masla a žĺtku.
Tento krém sa do donutky natlačí po vyprážení a poleje sa čokoládovou polevou.
Tento krém sa používa aj pri robení známej Bostonskej torty ktorá sa skladá z bieleho korpusu ktorý sa rozrezuje na 2 či 4časti naplní sa a nakoniec sa poleje čokoládovou polevou ktorá sa nechá voľne stiecť.
Ja som ho natrela na mje mini donutky.)

Potrebujeme:
    2 vrchovaté lyžice krupicového cukru
    375 ml plnotučného mlieka
    3 rovné lyžice škrobu (maizena)
    4 žltky izbovej teplote
    30 g masla, zmäknutého
    1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:

Do hrnca dáme cukor a tretinu mlieka.
Mierne zahrievame a miešame aby sa cukor rozpustil.
Pivedieme k varu a potom hrniec postavíme na hrnic s vriacou vodou.
 Medzitým si prešľaháme škrob zo zostavajúcim mliekom a so žltkami.
Zmes potom za stáleho šľahania prilievajte do hrnca s horúcim mliekom.




Stále miešame a vaíme až kým nezhustne.
Stiahneme z ohňa a zašľaháme máslo a vanilkový extrakt.
(ak máme hrudky prepasírujeme cez sitko)


Krém preneste do misy a na jeho povrch položte fóliu(nevytvorí sa škrupinka)
Necháme úplne vychladnúť.
Ak su šiky hotové necháme ich vychladnúť .
Krém preľaháme ešte raz elektrickým mixérom a natlačíme na donuty.



Tim Hortons



No comments:

Post a Comment