Skvelý,ľahký a takmer originálny:)
Polevu som robila z cukrárskej polev no môžme aj z klasickej čokolády.
1l mlieko
200g cukor kryštál
200ml voda
4ks vajce
5ks puding vanilkový
2ks cukor vanilkový
100g cukor práškový
150g maslo
50ml rum
Ostatné:
1ks cesto lístkové
100g čokoláda na varenie
50g 100% tuk
50g olej
1l smotana na šľahanie
Lístkové cesto rozdeľte na dve časti, každú z nich rozvaľkajte a upečte na 220 stupňov asi 8 minút na obrátenej strane plechu.
Cesto pred pečením popichajte vidličkou.
Po upečení nechajte vychladnúť.
Pripravte si krém tak, že si najskôr vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a zasypte ho preosiatym práškovým cukrom.
V hrnci priveďte k varu liter mlieka s kryštálovým cukrom, žĺtkami a vanilkovými cukrami.
Vo vode rozmiešajte vanilkové pudingy, ja som použila zlatý klas.
Do ešte teplého pudingu všľahajte maslo, jemne primiešajte tuhý sneh zasypaný práškovým cukrom a nakoniec pridajte rum.
Túto pudingovú hmotu nalejte do hlbokého plechu na spodný plát upečeného lístkového cesta.
Nechajte vychladnúť a potom dajte stuhnúť na hodinu do chladničky.
Po stuhnutí pudingu vyšľahajte šľahačku a natrite ňou pudingovú vrstvu.
Na šľahačku priložte opačne vrchný plát upečeného cesta, aby hrboľatá časť bola v šľahačke.
Roztopte nad parou čokoládu s maslom a olejom a plát natrite.
Plech vložte späť do chladničky poriadne stuhnúť.
Potom pekne ostrým tenkým nožíkom nakrájajte.
No comments:
Post a Comment