Saturday 31 May 2014

Francúzsky krémeš

Skvelý,ľahký a takmer originálny:)
Polevu som robila z cukrárskej polev no môžme aj z klasickej čokolády.



1l     mlieko
200g     cukor kryštál
200ml     voda
4ks     vajce
5ks     puding vanilkový
2ks     cukor vanilkový
100g     cukor práškový
150g     maslo
50ml     rum

Ostatné:
       
1ks     cesto lístkové
100g     čokoláda na varenie
50g     100% tuk
50g     olej
1l     smotana na šľahanie


Lístkové cesto rozdeľte na dve časti, každú z nich rozvaľkajte a upečte na 220 stupňov asi 8 minút na obrátenej strane plechu.



Cesto pred pečením popichajte vidličkou.
Po upečení nechajte vychladnúť.


Pripravte si krém tak, že si najskôr vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a zasypte ho preosiatym práškovým cukrom.
V hrnci priveďte k varu liter mlieka s kryštálovým cukrom, žĺtkami a vanilkovými cukrami.
Vo vode rozmiešajte vanilkové pudingy, ja som použila zlatý klas.
Do ešte teplého pudingu všľahajte maslo, jemne primiešajte tuhý sneh zasypaný práškovým cukrom a nakoniec pridajte rum.

Túto pudingovú hmotu nalejte do hlbokého plechu na spodný plát upečeného lístkového cesta.
Nechajte vychladnúť a potom dajte stuhnúť na hodinu do chladničky.

Po stuhnutí pudingu vyšľahajte šľahačku a natrite ňou pudingovú vrstvu.

Na šľahačku priložte opačne vrchný plát upečeného cesta, aby hrboľatá časť bola v šľahačke.
Roztopte nad parou čokoládu s maslom a olejom a plát natrite.
 Plech vložte späť do chladničky poriadne stuhnúť.
Potom pekne ostrým tenkým nožíkom nakrájajte.

No comments:

Post a Comment