Sunday, 25 May 2014

Yorkshirsky puding

v čase chudoby sa yorkshirsky puding robil ako predjedlo ktoré malo zasýtiť a potom si každý dal kus mäsa.
Môže sa podávať  s omáčkou no hlavne k mäsu.


Potrebujeme:
1/2 litrov mlieko
2 ks vajce
30 g maslo/masť
220 g hladká múka
trochu soľ

Postup:

Múku so soľou dáme do misy.
V prostriedku vyhĺbime jamku a do nej rozbijeme vajce.
Pomaly miešame a postupne pridávame mlieko, až vznikne hladké cesto.
Môžme rozmixovať ponorným mixérom.
Hovorí sa že pravý yorkshirsky puding má odstáť hodinku.




V pekáči rozpustíme masť, nalejeme na ňu cesto a pečieme 40-45 minút v horúcej rúre.
Tradične sa pečie v hlbokom pekáči v tvare štvorca ale samozrejme prispôsobujeme a tomu čo máme doma.






No comments:

Post a Comment