Wednesday 11 June 2014

Mizeria

Uhorkový šalát z poľskej kuchyne.

Uhorka 200 g
smotana 150 ml
maslo 25g
soľ
čierne mleté korenie
cukor 1 lyžica
kukuričný škrob 15 g


Příprava:
Uhorku olúpeme a  nakrájame na tenke plátky(nemusíme lúpať bude aspoň trocha výraznejší nie úplne biely)
Vložíme do misky a dobre posolíme.

Do hrnca dáme smotanu a maslo.
Pridáme škrob a dôkladne premieame aby nevznikli hrudky.
Za stáleho miešania priveieme k varu a mierne povaríme aby hmota získala hustú konzistenciu
Potom necháme vychladúť.
Vychladenú hmotu ochutme cukrom a čiernym mletým korením a vyľaháme do hustého krému.
Z uhoriek zlejeme prebtočnú vodu,zmiešame s dresingom a ozdobíme špičkami kôpru alebo petržlenovou vňaťou.





No comments:

Post a Comment