Monday 7 July 2014

Bavorksá kapusta s údeninou

 Výborná. Môžme ju podávať aj ako prílohu ale keďže som ju doplnila udeným mäsom bolo by to zbytočne:)


Potrebujeme:
1 čevená kapusta
1 lyžička majoránky
štipka soli
2 lyžice oleja
Hrsť ryže
podľa chuti udenina
trocha hladkej múky

Postup:
Kapustu umyjeme odstránime vrchné listy a nakrájame.
Nasekanú kapustu vložíme na olej do hrnca,osolíme prisypeme hrsť ryže,väčšie množstvo majoránky a podlejeme vodou.
Za stáleho miešania dusíme.
Keď je kapusta aj ryža mäkká,zahustíme ju buď pripravenou jižkou alebo hladkou múkou rozmimešanou vo vode.
Nakoniec vložíme do kapusty udené mäso a prehrejeme.

Podávame s pečivom.





Ak obmedzujete pečivo môžte si ešte pridať ryže:)  a ešte som nastrúhala aj trocha mrkv:)


No comments:

Post a Comment