Monday, 7 July 2014

Jablkové crumbl



Skvelé,chutné vôbec nie ťažké a plné jabĺk:)


    6 jabĺk
    100 g kryštálového cukru
    3 PL hrozienok
    200 g masla
    250 g polohrubej múky
    80 g hnedého cukru
    1 ČL mletej škorice
    3 PL ovsených vločiek
    4 PL sekaných mandlí
    tuk na vymastenie misy
    voda

Rúru predhrejte na 200 stupňov.
Zapekaciu misu vymažte tukom.
Jablká ošúpte, dočistite a nakrájajte na malé kocky.
Dajte ich do väčšej misy a dôkladne premiešajte s kryštálovým cukrom a hrozienkami.
Preložte ich do vymastenej misy, podlejte tromi lyžicami vody a pečte približne 10 minút.
Zo studeného masla, múky, mletej škorice a hnedého cukru urobte rukou alebo v robote mrveničku.
Nakoniec do nej primiešajte ovsené vločky a nasekané mandle.
Predpečené jablká posypte rovnomerne mrveničkou a pečte ďalších 20 minút kým povrch nezozlatne a neostane chrumkavý.

Tip: Dezert crumble je výnimočný z akéhokoľvek ovocia a posýpky.
Môžete siahnuť i po vlašských alebo lieskových orechoch, kúskoch čokolády či namrveného marcipánu.
Je to akási obdoba nášho mrveničkového alebo posýpkového koláča, akurát bez cesta.

No comments:

Post a Comment