7 Jul 2014
Jablkové crumbl
Skvelé,chutné vôbec nie ťažké a plné jabĺk:)
6 jabĺk
100 g kryštálového cukru
3 PL hrozienok
200 g masla
250 g polohrubej múky
80 g hnedého cukru
1 ČL mletej škorice
3 PL ovsených vločiek
4 PL sekaných mandlí
tuk na vymastenie misy
voda
Rúru predhrejte na 200 stupňov.
Zapekaciu misu vymažte tukom.
Jablká ošúpte, dočistite a nakrájajte na malé kocky.
Dajte ich do väčšej misy a dôkladne premiešajte s kryštálovým cukrom a hrozienkami.
Preložte ich do vymastenej misy, podlejte tromi lyžicami vody a pečte približne 10 minút.
Zo studeného masla, múky, mletej škorice a hnedého cukru urobte rukou alebo v robote mrveničku.
Nakoniec do nej primiešajte ovsené vločky a nasekané mandle.
Predpečené jablká posypte rovnomerne mrveničkou a pečte ďalších 20 minút kým povrch nezozlatne a neostane chrumkavý.
Tip: Dezert crumble je výnimočný z akéhokoľvek ovocia a posýpky.
Môžete siahnuť i po vlašských alebo lieskových orechoch, kúskoch čokolády či namrveného marcipánu.
Je to akási obdoba nášho mrveničkového alebo posýpkového koláča, akurát bez cesta.

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment