Lahodné a jemné:)
Potrebujeme:
500g múka polohrubá
100g múka hladká
50g cukor kryštál
300ml mlieko
4Lyžice olej
1kocka droždie čerstvé
2ks vajce
2ks žĺtok vaječný
trochu extrakt vanilkový
štipka soľ
na vysmážanie olej
Postup:
Z mlieka, cukru (2Lyžíc) a drožia si pripravíme kvások.
Zvyšné suroviny dáme do misky a zalejeme kváskom. Dobre vyhnietneme cesto - také vláčne redšie.
Potom cesto necháme nakysnúť.
Po vykysnutí vyváľkame na cca 1,5-2cm a vykrajujeme šišky.
Vykrojené ich necháme ešte cca 10 minút podkysnúť a potom vyprážame na oleji tak aby šišky v oleji plávali.
Šišky nestláčame v strede.(niesu to donuts)
Pomocou pištole vstriekaveme džem alebo nutellu.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom a na tanier dáme džem, do ktorého si šišky namáčame.
No comments:
Post a Comment