Tuesday 9 September 2014

Francúzske kocky



   6 ks vajcia
     6 lyžíc cukor kryštál
     1 lyžica kakao
     5 lyžíc múka polohrubá
     1 balíček prášok do pečiva
     50 ml olej
    Plnka:
     1 liter voda (lepšie je mlieko)
     3 balíčky zlatý klas - krémový prášok
     130 g cukor kryštál
     1 balíček cukor vanilkový
     2 lyžice kakao
     7 ks bielky
 
Rastlinna šľahačka



Postup:
Postup na prípravu cesta: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.

Postup na prípravu plnky: Väčšiu čast vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštalového a balíček vanilinového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešane Zlaté klasy.
Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.

Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnk nakoniec vyšľaháme šľahačku a navrstvíme ozdobíme čokoládou alebo kakaom. Dobrú chuť!

No comments:

Post a Comment