Sunday 7 September 2014

Taliansky krémeš

Výborný ľahší a šľahačka namiesto maslo je perfektná:)

Potrebujeme:
     800 g lístkové cesto
    ŽĹTKOVÁ ŠĽAHAČKA:
     800 ml mlieko
     4 ks žĺtky
     100 g puding vanilkový (Dr. Oetker)
     240 g cukor kryštál
     20 g cukor vanilkový (Dr. Oetker)
     750 ml smotana na šľahanie 33 %
     3 ks stužovač šľahačky (Dr Oetker)

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou.
Upečieme vo vyhriatej rúre.
V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť.
Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi.
Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.
Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich.
Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy.
 necháme vyschnúť.
Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, ale na obdĺžniky asi 13x5cm.
Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne hodí elektrický nôž.

No comments:

Post a Comment