Thursday 2 October 2014

Spagety Carbonara



Potrebujeme:

150 g pancetty
olivový olej
strúčik cesnaku
60 g pecorino
60 g parmezánu
6 žltky
500 g suchých špaget(celozrnné)
voda
olej
soľ

Postup:
Špagety si uvaríme podľa návodu.

Pancettu nakrájame na kocky alebo rezančeky.
V miske rozšľaháme žltky a zmiešame s nastrúhaným parmezánom a pecorinom.
(Trochu syru si necháme na posypanie)
Na troške olivového oleja opečieme pancettu spolu s lisovaným alebo roztlačeným cesnakom(cesnak vyberieme hneď ako začne hnednúť, je to iba kvôli vôni oleja a slaniny)
Špagety si precedíme a ihneď zmiešame s horúcim olejom,slaninkou a žltkami
Špagety sa pekne obalia krémovou omáčkou.
Posypeme syrom a podávame.


Najdôležitejšie su kvalitné suroviny:)



No comments:

Post a Comment