Friday, 2 January 2015

Gulab Jamun




Na guličky:
1 hrnček sušene mlieko
3 lyžice hladka múka
2 lyžice rozpustene maslo
7 lyžíc mlieka(môže byť aj viac podľa potreby)
Jedla soľ 

Na cukrový sirup:
2 hrnčeky kryštálový cukor
1 a pol hrnčeku vody
Zelený kardamom/klinčeky


Postup:
Do vody nasypeme cukor a korenie.
Privedieme k varu a varíme asi 10-15 minút. Kým cukorvý sirup nezhustne.



K sušenemu mlieku prisypeme muku,jedlu soľ a dobre premiešame.
Pridáme rozpustene maslo,mlieko a rukou vypracujeme.
Cesto na gulyčky gulab jamun ma byť pevné a suché.
Pokiaľ sa ale príliš drobí pridáme viac mlieka.



Z cesta tvarujeme menšie guličky podobné zemiakovým kroketkám.
Počas smaženia sa ich veľkosť zdvojnásobí.
V dostatočne vysokej panvici alebo hrnci rozpálime olej.
Guličky musíme smažiť ponorené.
Zľahka ich otáčame aby sa rovnomerne vypražili.



Dozlatista opečené dáme na sitko a necháme odkvapkať.
Potom ich dáme do hrnca s cukrovým sirupom.
Sirup musí byť teplý.
Guličky premiešavame dalších 5 minút aby do seba nasiakli cukor zo všetkých strán.
 Hotový dezert môžme posypať škoricou a ozdobiť plátkom ovocia.

No comments:

Post a Comment