Thursday, 19 March 2015

Kura na taliansky spôsob



Potrebujeme:
50 g sušenej slaninky
2 lyžicke olivového oleja
4 kuracie stehna
1 stonka zelera(na plátky)
1 mala cibuľa
2 stručiky cesnaku
2 lyžičky hladka múka
200ml červene víno
Morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
6 mäsitých paradajok
1 hrstka rozmarín
Hrsť oliv
1 lyžic kapari
200 g šampinonov
4 bôbkové listy


Postup:
V hrnci si opečieme na oleji slaninku(schwarvaltsku šunku)
Pridáme stehna a opečieme zo všetkých strán dozlatista.




Vyberieme a na oleji si opražíme celer,nadrobno nakrajanú cibuľu a cesnak.Opekáme dve minútky.
Zaprašíme múkou a zalejeme vínom.
Do hrnca vrátime mäsko,osolíme,pridáme korenie pridáme sparene olúpané paradajky, rozmarn bobkový list,olivy a kapary.
Priklopíme a zvolna varíme asi 30 minút.




Pridáme šampinony nakrájané na plátky a duste dalších 10 minút.
Podávajte s bagetkou a pohárom dobrého červeného vínka.

No comments:

Post a Comment