Wednesday 11 September 2013

Jemné horčicové plátky


Dostala som mäso z diviaka tak som vyskúšala zopár receptov a tento bol jeden z tých ktoré stáli zato:)
Tento spôsob využívam na viac druhov mias no len pri diviačom mäse je dôležitý ocot pretože mäso je príliž tuhé.

Potrebujeme:


  • 8 plátkov Pliecko z diviaka
Omáčka:
  • podľa chuti horčica
  • 150 g smotana kyslá/sladený biely jogurt
  • olej
  • citrón
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • omáčka worcesterská
  • voda
Príloha:
  • zemiaky
Postup:
Mäso pred prípravou dáme aspoň na 30-40 minút odležať do trocha octu. Mäso naklepeme,osolíme, okoreníme potrieme horčicou.


Prudko opečieme na oleji.




Podlejeme vodou(alebo vývarom) a dusíme do mäkka cca 30-40 minút.






Pred koncom pridáme kyslú smotanu alebo jogurt s jogurtom bude taká sladká a jemná no je to na vás.

Dochutíme worcesterskou omáčkou a citrónom.
Môžme pridať aj trocha bieleho vínka.
Ešte trocha dusíme čím omáčka zhustne a môžme ňou mäso poliať.



Ako príloha sú vhodné zemiaky.
Ale môžme použiť čokoľvek čo máme doma alebo načo máme chuť.

Tu je aj s vínkom a s kyslou smotanou.
Hore na obrázku je s jogurtom.
Skvelo sa hodia figy.





Tu je robené z kuracích pŕs


No comments:

Post a Comment