Potrebujeme:
- cca 40 listov bazalka čerstvá
- 2-4 strúčiky cesnak
- 75 ml olej olivový
- korenie
- soľ
- 15-20 g orechy píniové
- 30-40 g parmezán
Na prípravu tejto potrebujeme iba pár igrediencií.
Pridáme nastrúhaný parmezán alebo padano prilejeme olivový olej a pridáme prelisovaný cesnak.
Všetky suroviny rozdrvte v mažiari na jemnú pastu alebo rozmixujte.Dochuťte soľou a čiernym korením.
Podobným spôsobom môžete vyrobiť špenátové alebo rukolové pesto, alebo pesto zo sušených paradajok. .
Ja s nim milujem topinku alebo cestoviny ale v pohode ho jem lyžičkou na gauči:)
Cestoviny:
Medvedí cesnak:
Tu som použila namiesto olivového oleja censakový olej a nedávala som už cesnak inak všetko tak ako v bazalkovom:)
Paradajkové pesto
Sušené paradajky
olivový olej
cesnak
parmezán
kešu piniové oriešky
Postup:
sol a čierne korenie nemusíme používať.
Cestoviny s pestom
Môžme ozdobiť aj proscuttom a sušenou paradajkou.
Jednohubky
Rukolové pesto:
Spojenie rukolového s paradajkovým a 2ma lyžicami BBQ omáčky.
No comments:
Post a Comment