Wednesday, 11 September 2013

Pesto


Pesto je jedna z mojich obľúbených omáčok na cestoviny alebo nátierok na sucháre a tak jednoduchá!:)

Potrebujeme:


  • cca 40 listov bazalka čerstvá
  • 2-4 strúčiky cesnak
  • 75 ml olej olivový
  • korenie
  • soľ
  • 15-20 g orechy píniové
  • 30-40 g parmezán
Postup:
Na prípravu tejto potrebujeme iba pár igrediencií.




Do mixéra vložíme lístky bazalky alebo ak robíme pesto v mažiari tak bazalku nakrájame najemno pridáme píniové oriešky.
Pridáme nastrúhaný parmezán alebo padano prilejeme olivový olej a pridáme prelisovaný cesnak.




Všetky suroviny rozdrvte v mažiari na jemnú pastu alebo rozmixujte.Dochuťte soľou a čiernym korením.




Podobným spôsobom môžete vyrobiť špenátové alebo rukolové pesto, alebo pesto zo sušených paradajok. .
 
Ja s nim milujem topinku alebo cestoviny ale v pohode ho jem lyžičkou na gauči:)
Cestoviny:




Medvedí cesnak:
Tu som použila namiesto olivového oleja censakový olej a nedávala som už cesnak inak všetko tak ako v bazalkovom:)





Paradajkové pesto

Sušené paradajky
olivový olej
cesnak
parmezán
kešu piniové oriešky

Postup:
sol a čierne korenie nemusíme používať.








Cestoviny s pestom
 Môžme ozdobiť aj proscuttom a sušenou paradajkou.



Jednohubky


Rukolové pesto:



Spojenie rukolového s paradajkovým a 2ma lyžicami BBQ omáčky.







No comments:

Post a Comment