Wednesday, 11 September 2013

Plnené palacinky po maďarsky




Neviem prečo po maďarsky ale sú úžasné.

Potrebujeme:


  • 2 kusy vajcia
  • štipka soľ
  • 250 ml mlieko
  • 180 g múka polohrubá
  • na potretie panvice olej
Náplň:
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 - 3 lyžice olej
  • 400 g mäso hovädzie mleté
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • 2 - 4 lyžičky paprika mletá
  • 3 lyžice pretlak paradajkový
  • 150 g smotana kyslá
Na dokončenie:
  • 1 - 2 kusy vajce
  • na smaženie olej
  • 200 g smotana kyslá
  • na ozdobu vňať petržlenová

Postup:
Vajcia rozšľaháme so soľou.Prilejeme mlieko,prisypeme muku a vymiešame hladké cesto,ktoré necháme asi cca 30 minút odpočívať.
Potom z neho na panvici potretej olejom upečieme tenké palacinky.





Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. V hrnci rozohrejeme olej na ktorom ju opražíme. Potom k nej pridáme mäsko a orestujeme.
Keď mäso zosivie(zbelie) osolíme ho,okoreníme posypeme paprikou. Pridáme k nemu pretlak.




Trošku ho podlejeme a necháme asi 15 minút dusiť, nakoniec pridáme smotanu.





Palacinky potrieme mäsovou plnkou.

Dva protiľahlé konce každej palacinky preložíme cez náplň smerom k stredu.
Potom palacinky zvinieme a upevníme špáradlami.








Trubičky obalíme v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke.



Na rozohriatom oleji ich zo všetkých strán opečieme dozlata.




A tu sú z blízka:

No comments:

Post a Comment