Neviem prečo po maďarsky ale sú úžasné.
Potrebujeme:
- 2 kusy vajcia
- štipka soľ
- 250 ml mlieko
- 180 g múka polohrubá
- na potretie panvice olej
- 1 väčšia cibuľa
- 2 - 3 lyžice olej
- 400 g mäso hovädzie mleté
- soľ
- korenie čierne mleté
- 2 - 4 lyžičky paprika mletá
- 3 lyžice pretlak paradajkový
- 150 g smotana kyslá
- 1 - 2 kusy vajce
- na smaženie olej
- 200 g smotana kyslá
- na ozdobu vňať petržlenová
Postup:
Vajcia rozšľaháme so soľou.Prilejeme mlieko,prisypeme muku a vymiešame hladké cesto,ktoré necháme asi cca 30 minút odpočívať.
Potom z neho na panvici potretej olejom upečieme tenké palacinky.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. V hrnci rozohrejeme olej na ktorom ju opražíme. Potom k nej pridáme mäsko a orestujeme.
Keď mäso zosivie(zbelie) osolíme ho,okoreníme posypeme paprikou. Pridáme k nemu pretlak.
Trošku ho podlejeme a necháme asi 15 minút dusiť, nakoniec pridáme smotanu.
Palacinky potrieme mäsovou plnkou.
Dva protiľahlé konce každej palacinky preložíme cez náplň smerom k stredu.
Potom palacinky zvinieme a upevníme špáradlami.
Trubičky obalíme v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke.
Na rozohriatom oleji ich zo všetkých strán opečieme dozlata.
A tu sú z blízka:
No comments:
Post a Comment