Sú bezvaječné maximálne chutné a spomienka na detstvo.Šišky sme robievali veľmi často zbožňujem!
Potrebujeme:
- 500 g múka polohrubá
- 200 ml vlažné mlieko
- 20 g droždie
- štipka soľ
- štipka cukor kryštál
- džem
- džem a šľahačka
Postup:
Múku osolíme ocukríme. Do pohára nalejeme vlažné mlieko v ktorom rozrobíme droždie. Kvások vlejeme do muky.
Vymiesime cesto a necháme kysnúť(30-40min.).Podľa množstva čím viac cesta tým dlhšie.
Vykysnuté cesto vyberieme na tablu.
Mierne rozvaľkáme ale nie príliš aby bolo dostatočne hrubé.
Pohárom si vykrojíme cesto.
Tu sú vykrojené.
Vložíme na rozohriaty olej a opekáme z oboch strán priblížne 5-6 minút.
Podávame s džemom.
Alebo si vyšľaháme smotanu na šľahanie a postupne prišľahávame džem.
No comments:
Post a Comment