Potrebujeme:
- 250 - 300 g múka hrubá
- 2 kusy vajce
- podľa potreby voda
- soľ
Postup:
Z múky vajec a zo soli vypracujeme tuhé hladké cesto, keď sa s nim ťažko pracuje prilejeme troška vody.
Cesto odložíme do mikroténoveho sáčika a odložíme do chladu.
Potom ho nahrubšie nastrúhame a necháme voľne sušiť na papieri alebo na utierke, alebo môžme dať do rúry, ale ak sa neponáhľate stačí takto.
Môžme pripraviť:
Hrášková tarhoňa:
- 1-3 lyžice oleja
- 1 menšia cibuľa
- 250g tarhone
- 800ml vývaru
- podľa chuti hrášok
- petržlenová vňať
- soľ
Úplne diétne a jednoduché
Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanu cibuľu,pridáme našu tarhoňu a opražíme, osolíme.
Zalejeme vývarom. Prikryjeme a necháme variť.
Asi takých 5 minút pred dovarením pridáme hrášok a premiešame.
Pred podávaním môžme ozdobiť petržlenovou vňaťou a dosolíme ak je treba.
No comments:
Post a Comment