Wednesday, 11 September 2013

Tarhoňa


Tarhoňa veľmi chutné jedlo a domáca tarhoňa je skvelá.

Potrebujeme:


  • 250 - 300 g múka hrubá
  • 2 kusy vajce
  • podľa potreby voda
  • soľ

Postup:
Z múky vajec a zo soli vypracujeme tuhé hladké cesto, keď sa s nim ťažko pracuje prilejeme troška vody.



Cesto odložíme do mikroténoveho sáčika a odložíme do chladu.

Potom ho nahrubšie nastrúhame a necháme voľne sušiť na papieri alebo na utierke, alebo môžme dať do rúry, ale ak sa neponáhľate stačí takto.



Môžme pripraviť:


Hrášková tarhoňa:

  • 1-3 lyžice oleja
  • 1 menšia cibuľa
  • 250g tarhone
  • 800ml vývaru
  • podľa chuti  hrášok
  • petržlenová vňať 
  • soľ

Úplne diétne a jednoduché

Postup: 
Na oleji speníme nadrobno nakrájanu cibuľu,pridáme našu tarhoňu a opražíme, osolíme.


Zalejeme vývarom. Prikryjeme a necháme variť.

Asi takých 5 minút pred dovarením pridáme hrášok a premiešame.


Pred podávaním môžme ozdobiť petržlenovou vňaťou a dosolíme ak je treba.

No comments:

Post a Comment