11 Sept 2013

Pečené rascové zemiaky s bryndzovým krémom.


Veľmi chutné ja ich zbožňujem niekedy ich robím ako prílohu , niekedy si ich spravím iba tak.

Potrebujeme:


  • 1 kg zemiaky
  • soľ
  • rasca celá
  • 200 g bryndza
  • 150 g smotana kyslá
  • cibuľka mladá
  • na potretie pekáča olej
Postup:
Zemiaky v šupke dobre umyjeme.
Rozkrojíme na polovicu (môžme pokrájať na hrubšie plátky) 

Posolíme ich a bohato posypeme rascou.
Plech potrieme olejom a poukladáme naň zemiaky.



Pečieme v rozohriatej rúre 200 °C (podľa veľkosti) asi 40 min.

Môžme  pridať maslo keď sú ešte v rúre ale iba trošku aby mali takú dobrú vôňu.


Na polovice

Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, chvíľku prehrejeme,ale nevaríme.

Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku (alebo môžme pridať vajce natvrdo alebo pridáme pažítku)


Pečieme: 40 minút 

Stupne: 200 °C

Krém môžme podávať aj k vareným zemiakom.

No comments:

Post a Comment