Potrebujeme:
- 1 kg zemiaky
- soľ
- rasca celá
- 200 g bryndza
- 150 g smotana kyslá
- cibuľka mladá
- na potretie pekáča olej
Zemiaky v šupke dobre umyjeme.
Rozkrojíme na polovicu (môžme pokrájať na hrubšie plátky)
Posolíme ich a bohato posypeme rascou.
Plech potrieme olejom a poukladáme naň zemiaky.
Pečieme v rozohriatej rúre 200 °C (podľa veľkosti) asi 40 min.
Môžme pridať maslo keď sú ešte v rúre ale iba trošku aby mali takú dobrú vôňu.
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, chvíľku prehrejeme,ale nevaríme.
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku (alebo môžme pridať vajce natvrdo alebo pridáme pažítku)
Pečieme: 40 minút
Stupne: 200 °C
Krém môžme podávať aj k vareným zemiakom.
No comments:
Post a Comment