Wednesday 11 September 2013

Zapečený baklažán s mozzarelou


Veľmi chutné a zdravé:)

Potrebujeme:

  • 3 baklažány nakrájané na kolieska
  • 300 g plátkov mozzarely
  • 115 g nastrúhaného parmezánu
  • 3 lyžice strúhanky
  • olej na potretie
  • lyžicu masla
  • petržlen na ozdobenie

Na paradajkovú omáčku: 

  • 400g konzervovaných (alebo povarených) paradajok
  • 4 nadrobno nakrájané cibule šalotky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku
  • lyžička cukru
  • pokrájané lístky čerstvej bazalky
  • peper
  • soľ

Postup:
Plátky baklažánu upečieme v trúbe na plechu, potreté olejom, a to do mäkka. 



Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku:
 – na oleji osmažíme šalotku, pridáme cesnak, paradajky aj so šťavou, povaríme, až zmäknú a roztlačíme, dosolíme, opepríme a pridáme cukor.
Varíme asi 10 minút a nakoniec pridáme lístky bazalky. 



Opečený baklažán – polovicu plátkov – dáme do vymazanej zapekacej misky, na ne polovicu mozarelly, prelejeme polovicou omáčky a posypeme polovicou parmezánu.



Postup opakujeme – nakoniec dáme zbytok parmezánu zmiešaný so strúhankou a zapečieme.



 Ozdobíme nasekaným petržlenom.

No comments:

Post a Comment