Veľmi chutné a zdravé:)
Potrebujeme:
- 3 baklažány nakrájané na kolieska
- 300 g plátkov mozzarely
- 115 g nastrúhaného parmezánu
- 3 lyžice strúhanky
- olej na potretie
- lyžicu masla
- petržlen na ozdobenie
Na paradajkovú omáčku:
- 400g konzervovaných (alebo povarených) paradajok
- 4 nadrobno nakrájané cibule šalotky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku
- lyžička cukru
- pokrájané lístky čerstvej bazalky
- peper
- soľ
Postup:
Plátky baklažánu upečieme v trúbe na plechu, potreté olejom, a to do mäkka.
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku:
– na oleji osmažíme šalotku, pridáme cesnak, paradajky aj so šťavou, povaríme, až zmäknú a roztlačíme, dosolíme, opepríme a pridáme cukor.
Varíme asi 10 minút a nakoniec pridáme lístky bazalky.
Opečený baklažán – polovicu plátkov – dáme do vymazanej zapekacej misky, na ne polovicu mozarelly, prelejeme polovicou omáčky a posypeme polovicou parmezánu.
Postup opakujeme – nakoniec dáme zbytok parmezánu zmiešaný so strúhankou a zapečieme.
Ozdobíme nasekaným petržlenom.
No comments:
Post a Comment