Wednesday 11 September 2013

Banánovo-arašidová zmrzlina


Jednoduchá a hlavne najzdravšia aká môže byť.

Potrebujeme:
  • 3 ks banány
  • 3-5 PL maslo arašidové
  • podľa chuti cukor trstinový
  • štipka soľ
Postup:
Banány olúpeme a dáme zmraziť(asi 3 hodiny)ja som nechala cez noc.



Potom ich polámeme na polovice a dáme do mixéra všetko mixujeme asi 3-4 minúty.Potom pridáme arašidové maslo ktoré samozrejme môžme vynechať a znova premixujeme.





Podľa chuti pridáme asi 2 lyžičky trstinového cukru a trošku soli a všetko znova mixujeme.

Nalejeme do formy a dáme zmraziť do mrazáku asi na 3 hodiny.
Môžme ľubovoľne ozdobiť.


Z tejto dávky mi vyšlo 6-7 kopčekov.

A pre mlsné jazýčky môžme pridať smotanu.
(podľa mňa je to zbytočné pridávať kalórií tam kde nemusia byť.

Smotanové zmrzliny si môžme vyrobiť z akéhokoľvek ovocia no banány maju skvelú konzistenciu aj bez nej.

Smotanu si vyšľaháme.Zmrazený banán dáme do mixeru rozmixujeme a pridáme smotanu na 1 banán cca 2-3 lyžice vyšľahanej smotany.



Dobre rozmixujeme možme znova pridať arašidové maslo a všetko tak ako v predchadzajucom postupe.

No comments:

Post a Comment