Wednesday 11 September 2013

Bleskové jahodové strašidielka


Spojenie viacerých receptov aby vznilko niečo rýchle, chutné a efektívne.

Potrebujeme:


  • 130 g múka hladká
  • 50 g cukor práškový
  • 1/2 lyžičky kypriaci prášok/sóda bikarbona
  • 20 g margarín
  • 1 kus vajce
  • 1 lyžička mlieka
  • 1 lyžička med
  • 1 lyžička rum
Krém:
  • smotana na šľahanie rastlinna
Ozdobenie:


  • cukor práškový
  • čokoláda
  • 70 g jahody

Postup:
Na dosku nasypeme múku ,práškový cukor kypriaci prášok a premiešame s tukom
v hrnčeku premiešame vajce,mlieko,med a rum. 
Zapracujeme do múky.Vypracujeme cesto ktoré sa nelepí(podľa potreby dosku posypeme múkou).



Z cesta vyváľame plát.

Pomocou valčeka prenesieme na plech obratený dnom nahor.Cesto pekne obrežeme aby nepresahoval kraje.



Vložíme do predhriatej rúry a pečieme do ružova 180 stupňov 6-7 minút.
Hneď keď ho vyberieme z rúry pozdĺžne rozkrojíme na 3 dlhé pruhy každý pruh nožom podrežeme .
Na podložke ich necháme celkom vychládnuť.



Na prípravu krému vyšľaháme šľahačku
Jahody si nakrájame.



Na studený plát natrieme polovicu krému pokladieme jahodami a pritlačíme druhý plát,to ešte raz opakujeme.


Mierne zaťažíme a odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu.(ja to dávam stále na noc)
Pred podávaním si rozpustíme čokoládu a jahodám odrežeme stopku a nakreslíme tváričku.



Pláty narežeme posypeme práškovým cukrom a na vrch položíme jahodovú tváričku ,tanierik dozdobíme jahodami.

Skvele to chutí ak si to ešte máčate do medu ale už príliš sladké.
 

No comments:

Post a Comment