Spojenie viacerých receptov aby vznilko niečo rýchle, chutné a efektívne.
Potrebujeme:
- 130 g múka hladká
- 50 g cukor práškový
- 1/2 lyžičky kypriaci prášok/sóda bikarbona
- 20 g margarín
- 1 kus vajce
- 1 lyžička mlieka
- 1 lyžička med
- 1 lyžička rum
- smotana na šľahanie rastlinna
- cukor práškový
- čokoláda
- 70 g jahody
Postup:
Na dosku nasypeme múku ,práškový cukor kypriaci prášok a premiešame s tukom
v hrnčeku premiešame vajce,mlieko,med a rum.
Zapracujeme do múky.Vypracujeme cesto ktoré sa nelepí(podľa potreby dosku posypeme múkou).
Z cesta vyváľame plát.
Pomocou valčeka prenesieme na plech obratený dnom nahor.Cesto pekne obrežeme aby nepresahoval kraje.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme do ružova 180 stupňov 6-7 minút.
Hneď keď ho vyberieme z rúry pozdĺžne rozkrojíme na 3 dlhé pruhy každý pruh nožom podrežeme .
Na podložke ich necháme celkom vychládnuť.
Na prípravu krému vyšľaháme šľahačku
Jahody si nakrájame.
Na studený plát natrieme polovicu krému pokladieme jahodami a pritlačíme druhý plát,to ešte raz opakujeme.
Mierne zaťažíme a odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu.(ja to dávam stále na noc)
Pred podávaním si rozpustíme čokoládu a jahodám odrežeme stopku a nakreslíme tváričku.
Pláty narežeme posypeme práškovým cukrom a na vrch položíme jahodovú tváričku ,tanierik dozdobíme jahodami.
Skvele to chutí ak si to ešte máčate do medu ale už príliš sladké.
No comments:
Post a Comment