Friday 13 September 2013

Jablkovo-škoricové cupcakes


Sú skvele, chutné a rýchle.

Potrebujeme:


  • šťava z 1 citrónu
  • 1 lyžica škorice
  • 3 vajcia
  • 125 ml mlieko
  • 250 g maslo
  • 250 g krupicový cukor
  • 375 g hladká muka
  • 1 lyžička prášok do pečiva

Krém:

  • 250 g práškový cukor
  • 250 g maslo
  • 1 lyžica škoricový cukor

Postup:
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Formu na cupcake si vyložíme košíčkami:)
V malej miske si zmiešame nadrobno nakrájane jablko s citronovou šťavou a škoricou.



V strednej miske si vymiešame vajce s maslom a cukrom mixérom(ja som robila na najnižšom stupni. Vyšľaháme jemnú a nadýchanú zmes.

Pridáme mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame aby sa cesto spojilo potom šľahačom šľaháme asi cca 2minútky kým nie je nadýchané a krémové.


Nakoniec jemne vmiešame jablkovú zmes.


Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov ( z tejto dávky vyjde buď 12 veľkých muffinov alebo 24 malých cupcakov)



Pečieme cca 18-20 minút kým nevybehne a nieje na dotyk pevné. Necháme ich chvíľku chladnúť a prenesieme na mriežku.




Ozdobujeme až keď sú úplne vychladnuté.

Krém:

Maslo s cukrom vymiešame lyžicou do hladka. Krém nanesieme na upečené košíčky a ozdobíme škoricovým cukrom.


Biely krém z čokolády
  • 100 g nahrubo nastrúhanej čokolády
  • 1 lyžica maslo
  • 1/3 smotana na šľahanie
  • ľubovoľné ozdoby

Postup:
Do stredne veľkého hrnca dáme čokoládu nasekanú na kúsky s maslom a zahrievame na miernom ohni.Keď sa začne rozpúšťať jemne vmiešame smotanu  a zmiernime plameň na minimum.
(smotanu môžme a nemusíme šľahať,pokiaľ ju vyšľaháme bude pevne stáť a bude ako krém takto je ako poleva.)
Za stáleho miešania miešame až kým nezhustne
Krém dáme z ohňa preč a necháme vychladnúť.



Lyžičkou rovnomerne nanesieme na vychladnuté muffiny a nakoniec ozdobíme

ja mam rada keď sa roztekajú tak som nechala vychladnúť iba trocha,tak akurát.

No comments:

Post a Comment