Sú skvele, chutné a rýchle.
Potrebujeme:
- šťava z 1 citrónu
- 1 lyžica škorice
- 3 vajcia
- 125 ml mlieko
- 250 g maslo
- 250 g krupicový cukor
- 375 g hladká muka
- 1 lyžička prášok do pečiva
Krém:
- 250 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 1 lyžica škoricový cukor
Postup:
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Formu na cupcake si vyložíme košíčkami:)
V malej miske si zmiešame nadrobno nakrájane jablko s citronovou šťavou a škoricou.
V strednej miske si vymiešame vajce s maslom a cukrom mixérom(ja som robila na najnižšom stupni. Vyšľaháme jemnú a nadýchanú zmes.
Pridáme mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame aby sa cesto spojilo potom šľahačom šľaháme asi cca 2minútky kým nie je nadýchané a krémové.
Nakoniec jemne vmiešame jablkovú zmes.
Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov ( z tejto dávky vyjde buď 12 veľkých muffinov alebo 24 malých cupcakov)
Pečieme cca 18-20 minút kým nevybehne a nieje na dotyk pevné. Necháme ich chvíľku chladnúť a prenesieme na mriežku.
Ozdobujeme až keď sú úplne vychladnuté.
Krém:
Maslo s cukrom vymiešame lyžicou do hladka. Krém nanesieme na upečené košíčky a ozdobíme škoricovým cukrom.
Biely krém z čokolády
- 100 g nahrubo nastrúhanej čokolády
- 1 lyžica maslo
- 1/3 smotana na šľahanie
- ľubovoľné ozdoby
Postup:
Do stredne veľkého hrnca dáme čokoládu nasekanú na kúsky s maslom a zahrievame na miernom ohni.Keď sa začne rozpúšťať jemne vmiešame smotanu a zmiernime plameň na minimum.
(smotanu môžme a nemusíme šľahať,pokiaľ ju vyšľaháme bude pevne stáť a bude ako krém takto je ako poleva.)
Za stáleho miešania miešame až kým nezhustne
Krém dáme z ohňa preč a necháme vychladnúť.
Lyžičkou rovnomerne nanesieme na vychladnuté muffiny a nakoniec ozdobíme
ja mam rada keď sa roztekajú tak som nechala vychladnúť iba trocha,tak akurát.
No comments:
Post a Comment