Wednesday, 11 September 2013

Kuracie satay s arašídovou omáčkou


Skvelé a veľmi chutné, dosť zvláštne chute ak nie ste zvyknutý ale pre mňa skvelo.

Potrebujeme:


  • 700 g kuracie prsia
  • 1/2 sušený zázvor alebo 2 lyžičky čerstvo strúhaného
  • 4 lyžice sojová omáčka
  • 2 lyžice olej
Na arašidovú omáčku:
  • 120 g solených a pražených arašidov
  • 2 lyžice olej
  • 2 lyžice červená karí pasta
  • 250 g kokosové mlieko
  • 125 g voda
  • 2 lyžice trstinový cukor
  • citrónová šťava
  • soľ
Postup:
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé kúsky.
Ako vlnovku ich napichujeme na špajdle.



Zázvor olúpeme a nastrúhame alebo použijeme sušený a zmiešame ho so sojovou omáčkou a olejom.
Špízy natrieme touto zmesou.
Uložíme ich na do chladu na aspoň 2 hodiny alebo predpripravíme už večer.




Omáčka:
Základné suroviny ktoré na ňu potrebujeme:


Arašidy pomelieme alebo na jemno nasekáme.
Do hrnca dáme olej na ktorom opečieme kari pastu.



Prilejeme kokosové mlieko a vodu,pridáme arašidy a cukor.
Na miernom ohni varíme asi 15 minút sem tam premiešame.
Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou.





Špízy grilujeme v rúre pri 190 stupňov  asi 15-20 minút alebo ich opečieme na rozpálenom oleji v panvici, alebo grilujeme.


Ako prílohu podávame basmati ryžu.

Satay(saté)je obľúbene jedlo v Ázii.Sú to grilované kúsky kuracieho alebo bravčového mäsa,prípadne rýb, napichnuté na špajdle
Tradične sa podávajú s arašidovo-kokosovou omáčkou.

No comments:

Post a Comment