Skvelé a veľmi chutné, dosť zvláštne chute ak nie ste zvyknutý ale pre mňa skvelo.
Potrebujeme:
- 700 g kuracie prsia
- 1/2 sušený zázvor alebo 2 lyžičky čerstvo strúhaného
- 4 lyžice sojová omáčka
- 2 lyžice olej
- 120 g solených a pražených arašidov
- 2 lyžice olej
- 2 lyžice červená karí pasta
- 250 g kokosové mlieko
- 125 g voda
- 2 lyžice trstinový cukor
- citrónová šťava
- soľ
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé kúsky.
Ako vlnovku ich napichujeme na špajdle.
Zázvor olúpeme a nastrúhame alebo použijeme sušený a zmiešame ho so sojovou omáčkou a olejom.
Špízy natrieme touto zmesou.
Uložíme ich na do chladu na aspoň 2 hodiny alebo predpripravíme už večer.
Omáčka:
Základné suroviny ktoré na ňu potrebujeme:
Arašidy pomelieme alebo na jemno nasekáme.
Do hrnca dáme olej na ktorom opečieme kari pastu.
Prilejeme kokosové mlieko a vodu,pridáme arašidy a cukor.
Na miernom ohni varíme asi 15 minút sem tam premiešame.
Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Špízy grilujeme v rúre pri 190 stupňov asi 15-20 minút alebo ich opečieme na rozpálenom oleji v panvici, alebo grilujeme.
Ako prílohu podávame basmati ryžu.
Satay(saté)je obľúbene jedlo v Ázii.Sú to grilované kúsky kuracieho alebo bravčového mäsa,prípadne rýb, napichnuté na špajdle
Tradične sa podávajú s arašidovo-kokosovou omáčkou.
No comments:
Post a Comment