Wednesday 11 September 2013

Langoše


Langoše! To naj pre môj mlsný jazýček určite vyskúšajte tieto s vynikajúcou cesnakovou zmesou.

Potrebujeme:


  • 500 g múka hladká/polohrubá
  • 20 g droždie
  • 400 ml mlieko
  • štipka soľ
  • štipka cukor
Postup:
Vsypeme do misky muku,štipku soli,štipku cukru.Dáme vykysnúť droždie. Pridáme kvasok do misky a miešame až kým sa neprestane lepiť. Necháme kysnúť (30min.)



Vyberieme vykysnuté cesto a rozdelíme na bochníčky.Znova necháme prikryte podkysnúť takých 15 minút.



Do panvice nalejeme olej. Langoše rozťahujeme a položíme do vriaceho oleja.


Hotové môžme potrieť cesnakom urobeným vo vode alebo potrieť kečupom,tatárskou omáčkou a posypať syrom.


No comments:

Post a Comment