Langoše! To naj pre môj mlsný jazýček určite vyskúšajte tieto s vynikajúcou cesnakovou zmesou.
Potrebujeme:
- 500 g múka hladká/polohrubá
- 20 g droždie
- 400 ml mlieko
- štipka soľ
- štipka cukor
Vsypeme do misky muku,štipku soli,štipku cukru.Dáme vykysnúť droždie. Pridáme kvasok do misky a miešame až kým sa neprestane lepiť. Necháme kysnúť (30min.)
Vyberieme vykysnuté cesto a rozdelíme na bochníčky.Znova necháme prikryte podkysnúť takých 15 minút.
Do panvice nalejeme olej. Langoše rozťahujeme a položíme do vriaceho oleja.
Hotové môžme potrieť cesnakom urobeným vo vode alebo potrieť kečupom,tatárskou omáčkou a posypať syrom.
No comments:
Post a Comment