Wednesday, 11 September 2013

Lístkové cesto


Prečo ho kupovať ak si ho rýchlo môžte pripraviť aj doma?
Rýchlo a chutne!

Potrebujeme:
Vodové cesto:
  • 200 g múka hladká
  • 1 kus žĺtok
  • 2 lyžice ocot
  • 100 ml voda
  • štipka soľ
Tukové cesto:
  • 100 g múka hladká
  • 250 g (Palmarín) tuk
Postup:
Všetke suroviny na vodové cesto zmiesime dohromady.



Takisto aj suroviny na tukovú kocku.




Vodové cesto rozvaľkáme naňho rozotrieme tukovú kocku.



Tukovú kocku zabalíme do vodového cesta tak,ze prekladáme cesto najskôr hornú čast preložíme do stredu a spodnú čast na to.
Potom preložíme boky,pravú časť cesta preložíme smerom doľava a ľavú časť cesta preložíme doprava.




Cesto mierne pomúčime a prikryjeme misou,necháme odležať na chladnom mieste prikryté 20 minút po 20 minútach cesto opäť rozvaľkáme a opakujeme postup prekladania. Necháme odležať zasa 20 minút.



Po odležaní môžme cesto použiť na pečenie rôznych múčnikov alebo si cesto odložíme do chladničky alebo mrazáka a vyberieme kedykoľvek potrebujeme.

No comments:

Post a Comment