Friday 13 September 2013

Mramorový koláč s marhuľami

Alebo Dunajské vlny s marhuľami.
Môžme pripravovať aj s višňami. Áno viem akonáhle uvidíte koľko tuku to obsahuje asi to hneď zavriete, ale recept pochádza z mamkinej písanky takže je starší.
Nechcela som na ňom nič meniť pretože mamka vravela že je super a naozaj je.

Potrebujeme:


  • 350 g Hera
  • 250 g práškový cukor
  • 6 kusov vajce
  • 400 g polohrubá múka
  • 15 g soda bikarbona
  • 1/2 balíček kypriaci prášok
  • 2 lyžice kakao
  • 7 dcl kompótové marhule
  • 3 lyžice nálev z kompótu
  • môže nemusí rum
Krém:
  • 0,5 l nálev z kompótu
  • 1 balíček zlatý klas
  • 250 g maslo
  • 100 g práškový cukor
  • čokoládova poleva
Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista a pridáme margarín spolu všetko prešľaháme.
Pridáme múku,prášok do pečiva a sodu bikarbonu. Do hmoty pomal zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
Polovicu cesta rozotrieme na pomastený a múkou vysypaný plech(25x40)ide to dosť ťažko ale stačí iba trpezlivosť.







Do druhej polovice pridáme kakao a 3 lyžice nálevu z kompótu. Kakaové cesto navrstvíme na biele cesto.

Naň poukladáme marhule.




Upečieme v predhriatej rure 180-200 stupňov asi 30-40 minút.
Zatiaľ čo sa pečie pripravíme si krém. Do vriaceho nálevu pridáme rozrobený zlatý klas a za stále miešania miešame až kým nezhustne.
V miske si vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme vychladnutú pudingovu hmotu.





Tu je upečený.



Vychladnutý koláč pokvapkáme rumom a natrieme krémom.



Povrch oblejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť obrežeme boky a pekne nakrájame.



Dokonca tam mala napísane koľko obsahuje : tukov 573,0g sacharidov-1108,8g kj-40947g bielkovin-101,09g :)ale stojí zato:)

No comments:

Post a Comment