- chlebový kvások 80 g
- 1 hrsť sušených hub aebo 200 g čerstvých
- 130 g zemiaky drvená rasca
- mlieko 60 ml
- soľ
- ocot
- masť 2-3 lyžice
- cibuľa 1 kus
- 2 kusy vajec
- 80-100 ml kysla smotana
- pažítka na ozdobenie
Postup:
mäkkušku z chleba si rozriedime v troche vody a necháme napučať najlepšie cez noc.
Huby namočíme aspoň na 2 hodinky do studenej vody. (čerstvé nakrájame na menšie kúsky).
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Kvások rozriedime s mliekom a cez sitko precedíme k hubám.
Krátko varíme až kým nám nezhustne.
Na masti orestujeme cibuľku nakrájanu na drobno a pridáme ju do polievky.
Potom na 1 lyžici masti uspažíme vajcia a vložíme ich spolu so zemiakmi do polievky.
Pridáme kyslú smotanu.Polievku osolíme a podľa chuti prikvapkame trocha octa na prikyslenie.
Ozdobíme pažitkou alebo petržlenovou vňaťou.
No comments:
Post a Comment