Monday, 2 September 2013

Tradičné kyselo


Potrebujeme:
  • chlebový kvások 80 g
  • 1 hrsť sušených hub aebo 200 g  čerstvých
  • 130 g zemiaky drvená rasca
  • mlieko 60 ml
  • soľ
  • ocot
  • masť 2-3 lyžice
  • cibuľa 1 kus
  • 2 kusy vajec
  • 80-100 ml kysla smotana
  • pažítka na ozdobenie
Postup:
mäkkušku z chleba si rozriedime v troche vody a necháme napučať najlepšie cez noc.


Huby namočíme aspoň na 2 hodinky do studenej vody. (čerstvé nakrájame na menšie kúsky).
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.


Kvások rozriedime s mliekom a cez sitko precedíme k hubám.




Krátko varíme až kým nám nezhustne.


Na masti orestujeme cibuľku nakrájanu na drobno a pridáme ju do polievky.


Potom na 1 lyžici masti uspažíme vajcia a vložíme ich spolu so zemiakmi do polievky.




Pridáme kyslú smotanu.Polievku osolíme a podľa chuti prikvapkame trocha octa na prikyslenie.



Ozdobíme pažitkou alebo petržlenovou vňaťou.

No comments:

Post a Comment