Tuesday 10 September 2013

Veľkonočná povnina



Milujem! neodmysliteľná súčasť veľkej noci
Veľká noc bez povniny,hrudky,šunky alebo klobásky či chrenu? to by nebola veľká noc.
Na zemplíne ju volajú aj slepé prasa.

Potrebujeme:

4 ks rožky
8-9 ks vajcia
300 g mäso bravčové mleté
2-3 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
vňať petržlenová
podľa chuti korenie čierne mleté
podľa chuti soľ
Postup:
Suché rohlíky narežeme na kolieska pridáme k nim vajcia a necháme cez noc odležať v chlade.



Ráno pridáme čierne korenie,soľ,prelisovaný cesnak alebo nadrobno nakrájaný, nadrobno nakrájanú cibuľu, mäso a  premiešame.
Formu si vymastíme(šmaľcom) vysypeme strúhankou a naplníme masou.






Potrieme rozšľahaným vajíčkom.




Pečieme na 180-200 stupňov priblížne hodinu ale každý podľa svojej rúry.
Znak toho že je hotová je to že sa od kraju odlepuje sama. 

 Tu je vybrata z rúry to nevadí že je prasknutá ono sa to stiahne.



Tu je nakrájaná z blízka.




 Z tejto dávky nám výjde jeden bohatý srnčí chrbát.


No comments:

Post a Comment