Tuesday, 10 September 2013

Veľkonočná povnina



Milujem! neodmysliteľná súčasť veľkej noci
Veľká noc bez povniny,hrudky,šunky alebo klobásky či chrenu? to by nebola veľká noc.
Na zemplíne ju volajú aj slepé prasa.

Potrebujeme:

4 ks rožky
8-9 ks vajcia
300 g mäso bravčové mleté
2-3 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
vňať petržlenová
podľa chuti korenie čierne mleté
podľa chuti soľ
Postup:
Suché rohlíky narežeme na kolieska pridáme k nim vajcia a necháme cez noc odležať v chlade.



Ráno pridáme čierne korenie,soľ,prelisovaný cesnak alebo nadrobno nakrájaný, nadrobno nakrájanú cibuľu, mäso a  premiešame.
Formu si vymastíme(šmaľcom) vysypeme strúhankou a naplníme masou.






Potrieme rozšľahaným vajíčkom.




Pečieme na 180-200 stupňov priblížne hodinu ale každý podľa svojej rúry.
Znak toho že je hotová je to že sa od kraju odlepuje sama. 

 Tu je vybrata z rúry to nevadí že je prasknutá ono sa to stiahne.



Tu je nakrájaná z blízka.




 Z tejto dávky nám výjde jeden bohatý srnčí chrbát.


No comments:

Post a Comment