Veľká noc bez povniny,hrudky,šunky alebo klobásky či chrenu? to by nebola veľká noc.
Na zemplíne ju volajú aj slepé prasa.
Potrebujeme:
4 ks rožky
8-9 ks vajcia
300 g mäso bravčové mleté
2-3 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
vňať petržlenová
podľa chuti korenie čierne mleté
podľa chuti soľPostup:
Suché rohlíky narežeme na kolieska pridáme k nim vajcia a necháme cez noc odležať v chlade.
Ráno pridáme čierne korenie,soľ,prelisovaný cesnak alebo nadrobno nakrájaný, nadrobno nakrájanú cibuľu, mäso a premiešame.
Formu si vymastíme(šmaľcom) vysypeme strúhankou a naplníme masou.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme na 180-200 stupňov priblížne hodinu ale každý podľa svojej rúry.
Znak toho že je hotová je to že sa od kraju odlepuje sama.
Tu je vybrata z rúry to nevadí že je prasknutá ono sa to stiahne.
Tu je nakrájaná z blízka.
Z tejto dávky nám výjde jeden bohatý srnčí chrbát.
No comments:
Post a Comment