Saturday 21 September 2013

3-Bit


Skvelý,chutný a maximálne tučný! Nevadí aj to treba:)
 
Potrebujeme:

Na cesto:

2 Vajcia
100 g práškový cukor
1 vanilka
1Prášok do pečiva
250 ml mlieko
2 lyžice kakao
300 g hladká muka
100 ml olej

1 Krém:

500 ml mlieko
2 vanilka
100 g práškový cukorň2 zlatý klas
150 g maslo


BB keksy-1 a pol balička...hnede vyniknú viac ale biele sú originálne.
 

2 krém:

Salko( varíme minimálne 2 a pol hodiny deň vopred)
250 g maslo

Poleva:

100 g čokoláda
Tuk
1 Lyžica olej


Postup:

Skôr než so všetkým začneme deň vopred si uvaríme salko.
2 a pol hodiny minimálne.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista.
Pridáme olej,vlažne mlieko,vanilku,múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
Do masy zľahka vmiešame sneh z bielkov.






Masu nalejeme na vymastený a múkou vysypaný veľký plech
Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.





Pripravíme si 1 krém:

Z mlieka,cukru,klasov uvaríme za stáleho miešania kašu.
Necháme vychladnúť a zašľaháme maslo.





Krém rozotrieme na koláč.
Na krém rovnomerne nanesieme BB keksy





Druhý krém.
Uvarené salko zmiešame s maslom.





Na keksy rozotrieme salkový krém.




Zo 100 g čokolády na varenie a 100 g cery+ 1 lyžice oleja urobíme polevu.



Polevu necháme trocha vychladnúť a  natrieme na koláč.


Necháme uležať v chladničke do druhého dňa.Potom nakrájame.

Na porovnanie typnite si ktorý je asi lepší?

No comments:

Post a Comment