21 Sept 2013
3-Bit
Skvelý,chutný a maximálne tučný! Nevadí aj to treba:)
Potrebujeme:
Na cesto:
2 Vajcia
100 g práškový cukor
1 vanilka
1Prášok do pečiva
250 ml mlieko
2 lyžice kakao
300 g hladká muka
100 ml olej
1 Krém:
500 ml mlieko
2 vanilka
100 g práškový cukorň2 zlatý klas
150 g maslo
BB keksy-1 a pol balička...hnede vyniknú viac ale biele sú originálne.
2 krém:
Salko( varíme minimálne 2 a pol hodiny deň vopred)
250 g maslo
Poleva:
100 g čokoláda
Tuk
1 Lyžica olej
Postup:
Skôr než so všetkým začneme deň vopred si uvaríme salko.
2 a pol hodiny minimálne.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista.
Pridáme olej,vlažne mlieko,vanilku,múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
Do masy zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Masu nalejeme na vymastený a múkou vysypaný veľký plech
Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.
Pripravíme si 1 krém:
Z mlieka,cukru,klasov uvaríme za stáleho miešania kašu.
Necháme vychladnúť a zašľaháme maslo.
Krém rozotrieme na koláč.
Na krém rovnomerne nanesieme BB keksy
Druhý krém.
Uvarené salko zmiešame s maslom.
Na keksy rozotrieme salkový krém.
Zo 100 g čokolády na varenie a 100 g cery+ 1 lyžice oleja urobíme polevu.
Polevu necháme trocha vychladnúť a natrieme na koláč.
Necháme uležať v chladničke do druhého dňa.Potom nakrájame.
Na porovnanie typnite si ktorý je asi lepší?
Labels:
Zákusky
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment