Wednesday 18 September 2013

Francúzka bublanina-Slivkový clafoutis



 Vyzerá ako nedopečený no je výborný pre tých ktorý majú radšej osviežujúce zákusky.
Najlepšie je ho podávať ešte teplý a aj sa ľahšie krája.



Potrebujeme:

     500 g slivky
     1 PL cukor trstinový plus na vysypanie
     1 PL maslo rozpustené na vymazanie
     100 g múka hladká
     štipka soľ
     1 ks vajce
     3 ks žĺtky
     90 g cukor kryštálový
    
    1 čl kôra citrónová
     70 g maslo rozpustené
     160 ml mlieko
     160 ml šlahačkovej smotany (rastlinná)   

Slivky premiešajte s 1 lyžicou trstinového cukru.



Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Koláčovú formu s vyšším okrajom vymažte maslom a vysypte 3 lyžicami trstinového cukru.


Do misy dajte múku, štipku soli, vajce, žĺtky, cukor a citrónovú kôru.
Premiešajte do hladka, potom pomaly zašľahajte mlieko.




Potom zašľahajte smotanu a nakoniec rozpustené maslo.


Slivky rozložíme do formy, zalejeme cestom a pečieme 30-35 minút, až kým okraje nezačnú zlatnúť.







 Najlepšie je podávať ešte teplé posypané práškovým alebo trstinovým cukrom.


No comments:

Post a Comment