Wednesday 18 September 2013
Francúzka bublanina-Slivkový clafoutis
Vyzerá ako nedopečený no je výborný pre tých ktorý majú radšej osviežujúce zákusky.
Najlepšie je ho podávať ešte teplý a aj sa ľahšie krája.
Potrebujeme:
500 g slivky
1 PL cukor trstinový plus na vysypanie
1 PL maslo rozpustené na vymazanie
100 g múka hladká
štipka soľ
1 ks vajce
3 ks žĺtky
90 g cukor kryštálový
1 čl kôra citrónová
70 g maslo rozpustené
160 ml mlieko
160 ml šlahačkovej smotany (rastlinná)
Slivky premiešajte s 1 lyžicou trstinového cukru.
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Koláčovú formu s vyšším okrajom vymažte maslom a vysypte 3 lyžicami trstinového cukru.
Do misy dajte múku, štipku soli, vajce, žĺtky, cukor a citrónovú kôru.
Premiešajte do hladka, potom pomaly zašľahajte mlieko.
Potom zašľahajte smotanu a nakoniec rozpustené maslo.
Slivky rozložíme do formy, zalejeme cestom a pečieme 30-35 minút, až kým okraje nezačnú zlatnúť.
Najlepšie je podávať ešte teplé posypané práškovým alebo trstinovým cukrom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment