Saturday, 14 September 2013

Mamičkina bábovka

Mamičkina bábovka robievala ju dosť často , bábovka je bábovka nikdy to nebude niečo extra ale táto je výborná a plná spomienok.

Potrebujeme:

250 g muka polohruba
120 g margarín
100 ml  mlieko
250 g cukor práškový
4 vajcia
1 Prášok do pečiva
Kakao 2 lyžice
orechy podľa chuti


Postup:

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom pridáme margarín následne preosiatu muku s práškom do pečiva.








 Nakoniec pridáme mlieko a sneh z bielkov.






Rozdelíme na polovicu.
Svetlu polovicu dáme na spodok bábovky a do druhej pridáme kakao a nasekané orechy/čokoládu.




Vrstvíme na biele cesto.
Opačnou stranou lyžice urobime mramorový tvar.




Pečieme pri 180 stupňoch 40-45.(Keď sa oddeluje od kraju formy, ak sa zdá nedopečená prikryjeme a pečieme ďalej.)


A tu je krásavica v plnej kráse.(S orechami-odborúčam vlašské)



A tu je z čokoládou.



Tu som namiesto kakaa urobila iba čisto biele cesto a doň som dala čerešňe:)
Skúste sem pridať aj 2-3 lyžice kyslej smotany alebo jogurtu či acidofilného mlieka:)


No comments:

Post a Comment