Potrebujeme:
130 g čokolády na varenie
40 g biela čokoláda
6 lyžic mlieka
4 vajcia
60 g práškového cukru
60 g kryštálový cukor
500 g mascarpone
250 g Okruhle piškóty
Rozpustenú kávu
maslo na potretie formy
biela a tmavá čokoláda na ozdobenie
Postup:
Čokoládu na varenie a bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli pridáme 6 lyžíc mlieka.Odstavíme a necháme vychladnúť.
Žltky oddelíme od bielkov .
V miske nad parou vyšľaháme žltky s práškovým cukrom a mascarpone pridáme vychladnutú čokoládu.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh ktorý zľahka vmiešame do pripravenej masy.
Okrúhlu tortovú formu(26 cm) potrieme maslom.
Poukladáme do nej vrstvu piškót namočených v káve ktorú striedame s vrtvou krému.Opakujeme 3 x.
Dezert odložíme do chladu na 12 hodín.
Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme čokoládou.
No comments:
Post a Comment