Sunday, 22 September 2013

Najlepšie cesto na pizzu

Skvelé cesto ktoré nikdy nesklame:)

Potrebujeme:

(dávka približne na 3možno aj 4 pizze 31 cm alebo 1 chlieb)

    300 - 400 g hladká múka
    2 PL olivový olej
    1/2 ČL soľ
    1/2 ČL cukor
    vlažná voda
    30g čerstvé droždie alebo 7g sušené


Postup:


    Vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
    pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
    cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút,  zakryjeme čistou utierkou a nechame kysnúť.
    cesto necháme kysnúť 2 hodiny.

    Cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky.

Pizza:
    Nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh.
Plech na pizzu si potrieme olejom a cesto naň prenesieme.Hotový kruh potrieme paradajkovým alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch.

Paradajkový základ








Pečieme pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.
Pre tento krát som robila pizzu so 4 druhmi syra.

Potrebujeme:

80-100 g syr niva
90 g plesnivého syra
80 g syra lerdamer
100 g mozzarela
Olivy(plnene citronovou pastou)
štipľavé papričky.

Syry som si presne navážila.Pripravila suroviny.
Postrúhala nakrájala a ozdobila cesto na pizzu.
A dala piecť.


 A tu je upečená:) Na tanieri som ju ešte ozdobila čerstvo nastrúhaným parmezánom:)
Prenesieme z plechu na pizza tanier:)
A krájame:)



 Pre mňa nemôže chýbať kečup:)


Chlieb:

Ak zistím že som plech na pizzu požičala začínam improvizovať tak vznikol aj tento chlieb:)
Vyformujeme do tvaru bochníka dáme na plech a pečieme pri 200-220 stupňoch asi 30-35 minút.











Šampiňónová pizza

Potrebujeme:
Paradajkovo-censakový základ
šunka
kukurica
šampinóny
kukurica
syr










Špenátová:


Základ:
kyslá smotana+ censak

Špenát:
http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/02/spenatovy-privarok.html


Proschuto/swarzwaldská šunka
syr























Nutella Pizza






No comments:

Post a Comment