Potrebujeme:
(dávka približne na 3možno aj 4 pizze 31 cm alebo 1 chlieb)
300 - 400 g hladká múka
2 PL olivový olej
1/2 ČL soľ
1/2 ČL cukor
vlažná voda
30g čerstvé droždie alebo 7g sušené
Postup:
Vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, zakryjeme čistou utierkou a nechame kysnúť.
cesto necháme kysnúť 2 hodiny.
Cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky.
Pizza:
Nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh.
Plech na pizzu si potrieme olejom a cesto naň prenesieme.Hotový kruh potrieme paradajkovým alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch.
Paradajkový základ
Pečieme pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.
Pre tento krát som robila pizzu so 4 druhmi syra.
Potrebujeme:
80-100 g syr niva
90 g plesnivého syra
80 g syra lerdamer
100 g mozzarela
Olivy(plnene citronovou pastou)
štipľavé papričky.
Syry som si presne navážila.Pripravila suroviny.
Postrúhala nakrájala a ozdobila cesto na pizzu.
A dala piecť.
A tu je upečená:) Na tanieri som ju ešte ozdobila čerstvo nastrúhaným parmezánom:)
A krájame:)
Pre mňa nemôže chýbať kečup:)
Chlieb:
Ak zistím že som plech na pizzu požičala začínam improvizovať tak vznikol aj tento chlieb:)
Vyformujeme do tvaru bochníka dáme na plech a pečieme pri 200-220 stupňoch asi 30-35 minút.
Šampiňónová pizza
Potrebujeme:
Paradajkovo-censakový základ
šunka
kukurica
šampinóny
kukurica
syr
Špenátová:
Základ:
kyslá smotana+ censak
Špenát:
http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/02/spenatovy-privarok.html
Proschuto/swarzwaldská šunka
syr
Nutella Pizza
No comments:
Post a Comment