Friday 13 September 2013

Palacinky s karamelom a jablkami



Potrebujeme:

Na palacinky:


2 ks bielko
    20 g cukor krupica
    500 ml mlieko
    2 ks žĺtok
    2 PL maslo rozpustené
    2 bal. cukor vanilkový
    220 g múka hladká
    olej
    soľ
 

Postup:
Z bielka a cukru ušľaháme tuhý sneh.
Mlieko,žĺtok,rozpustené maslo a vanilkový cukor spolu vymiešame.
Pridáme preosiatu múku a vyšľahané bielka.







Na malom množstve oleja z cesta upečieme tenké palacinky.





Na karamel:

Podľa potreby a počtu porcii

1 porcia

5 lyžic cukru kryštálového 

2 lyžice mlieko/smotana na varenie
Jablko 1/2 jablka+ na ozdobenie


Cukor rozpustíme na karamel.


Pridáme mlieko.


Dobre miešame.



2 minúty pred dokončením pridáme nakrájané jablká aby nám zmäkli.






Ja ich podávam s obyčajnou tvarohovou plnkou.

 Tvaroh,vanilkový cukor,práškový cukor.
Poprípade ak sa vám zvýši trocha karamelu môžme ho zmiešať s tvarohom a tak naplniť.




No comments:

Post a Comment