Tuesday, 17 September 2013

Torta Bellini

Veľmi chutná a svieža torta.
Piekla som ju na babičkine meniny a veľmi si ju obľúbila moja sesternica ktorej som ju piekla znova.


Potrebujeme:

5 žĺtkov
60 g práškový cukor
1 vanilkový cukor
5 bielkov
60 g práškového cukru
100 hladká múka
1 vanilkový puding

Na plnku:

500 g nehrudkujúceho tvarohu
40 g vanilkový cukor
citrónová šťava z 1 citróna
70-100 g roztlačených marhúľ
500 ml smotana rastlinná...(ak používate normálnu šľahačku pridajte 8 plátkov želatíny)

Na potrenie a ozdobenie:

250 ml smotana rastlinná
Marhuľový džem

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom na penu.
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh.
Jemne zapracujeme do žĺtkovej peny.
Múku preosejeme s vanilkovým pudingom a zapracujeme.

 1 Polovicu cesta nalejeme do tortovej formy (26 cm) vyloženej papierom na pečenie a dáme upiecť cca 4-6 minút.
Pečieme pri 200 stupňov.



Z druhou polovicou spravíme to isté .
Upečené prenesieme na papier na čistý papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a stiahneme použitý papier.Okraj formy očistíme a formu opäť zložíme.Jeden okrúhly plát položíme na dno formy.

Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu.
Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou(môže byť aj kôra), a roztlačenými marhuľami.
Pridáme vyšľahanú šľahačku.
Želatínu rozpustíme podľa návodu, vmiešame ju do náplne a nalejeme do tortovej formy.
Zakryjeme druhým plátom a odložíme najlepšie na noc do chladu.







Ráno oddelíme okraj formy.
Vyšľaháme si šľahačku a celú tortu natrieme šľahačkou.
Lyžičkou na vrchu torty vytvoríme jamky do ktorých dáme trocha džemu.
Uchovávame v chladničke.







No comments:

Post a Comment