Piekla som ju na babičkine meniny a veľmi si ju obľúbila moja sesternica ktorej som ju piekla znova.
Potrebujeme:
5 žĺtkov
60 g práškový cukor
1 vanilkový cukor
5 bielkov
60 g práškového cukru
100 hladká múka
1 vanilkový puding
Na plnku:
500 g nehrudkujúceho tvarohu
40 g vanilkový cukor
citrónová šťava z 1 citróna
70-100 g roztlačených marhúľ
500 ml smotana rastlinná...(ak používate normálnu šľahačku pridajte 8 plátkov želatíny)
Na potrenie a ozdobenie:
250 ml smotana rastlinná
Marhuľový džem
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom na penu.
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh.
Jemne zapracujeme do žĺtkovej peny.
Múku preosejeme s vanilkovým pudingom a zapracujeme.
Pečieme pri 200 stupňov.
Z druhou polovicou spravíme to isté .
Upečené prenesieme na papier na čistý papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a stiahneme použitý papier.Okraj formy očistíme a formu opäť zložíme.Jeden okrúhly plát položíme na dno formy.
Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu.
Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou(môže byť aj kôra), a roztlačenými marhuľami.
Pridáme vyšľahanú šľahačku.
Želatínu rozpustíme podľa návodu, vmiešame ju do náplne a nalejeme do tortovej formy.
Zakryjeme druhým plátom a odložíme najlepšie na noc do chladu.
Ráno oddelíme okraj formy.
Vyšľaháme si šľahačku a celú tortu natrieme šľahačkou.
Lyžičkou na vrchu torty vytvoríme jamky do ktorých dáme trocha džemu.
Uchovávame v chladničke.
No comments:
Post a Comment