Saturday, 12 October 2013

Irish soda bread



Veľmi chutný a rýchly.Najlepšie chutí iba tak s maslom.
V írsku sa najčastejšie podáva sa k polievkam.
Potrebujeme:

150 g hladkej múky
300 g celozrnnej múky
1 lyžička sódy bikarbóny
1 lyžička soli
1 lyžička prášku do pečiva
300-350 ml zákys

Postup:

Do misky si preosejeme obe múky(stačí iba trošku aby sa múka prevetrala).


Pridáme soľ,jedlu sodu a prášok do pečiva,dobre premiešame.
Pridáme zákys a spracujeme cesto.


Bude sa trocha lepiť ale potom ho prenesieme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto ktoré sa nelepí do tvaru bochníku.


Rozrežeme na kríž a dáme piecť na 190 stupňov asi 40 minút.
Upečený ho necháme vychladnpť najlepšie na mriežke.



http://kajusiqq.blogspot.com/2013/10/udeny-losos.html

No comments:

Post a Comment