12 Oct 2013
Newyorský cheesecake
Recept som našla v apetite, vyskúšala trocha upravila ochutnala a zapísala!:)
Potrebujeme:
250 g sušienky
130 g maslo
3-4 lyžice med
Náplň:
600 g mascarpone
250 g práškový cukor
1 a 1/2 lyžičky vanilková aróma
trocha struhanej citronovej kôry
3 veľké vajcia+ 1 žltok
200 ml kysla smotana
Postup:
Formu na pečenie(26 cm) si vystelieme papierom na pečenie a vymastíme maslom.
Sušienky podrvíme a zalejeme maslom.Potom pridávame med tak aby držlo.
Sušienky nasypeme do formy a lyžicou uhladíme.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a asi 10 minút pečieme aby bol korpus chrumkavejší.
Trúbu zmiernime na 160 stupňov.
Do mascarpone prišľaháme kyslu smotanu a cukor.
Potom pridáme kôru a arómu a prešľaháme.
Potom po jednom zašľahávame vajcia.
Vylejeme na korpus a necháme 5 minút postáť.
Potom dáme piecť na 30 minút.Skontrolujeme tak že sa nám bude v strede triasť ako želatina.
Potom ho necháme vo vypnutej rúre ešte 2 hodinky.
A najlepšie cez noc nechať zabalený v chladničke.
A tu je rozrezaný:)
Priopravíme si polevu, je to ľubovoľné ja som použila 0,1 % biely jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a citronovou šťavou.
Ozdobovať ho nemusíme, môžme iba pokvapkať alebo poliať celé ja som ozdobila crispellom:)
V Newyorku:)
Labels:
Americká kuchyňa,
Torty
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment