Wednesday, 30 October 2013

Jemná banánová bábovka

Veľmi chutná, jemná, vláčna a najmä jednoduchá bábovka.

Potrebujeme:

4 vajcia,
250 g polohrubej múky

250 g práškového cukru,
250 g masla/palmarín/hera
250 g banánov 

1 vanilínový cukor
1 kypriaci prášok

Príprava:

Maslo s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom.



 Očistené banány rozmixujeme, zapracujeme do cesta a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.





Bábovkovú formu dôkladne vymastíme,vysypeme múkou a pomocou lyžice rovnomerne dávkujeme.
 Dáme piecť do stredne vyhriatej rúry asi na hodinu. 

Bábovku krájame vychladnutú a porcie ozdobíme šľahačkou a kúskami banánov.


No comments:

Post a Comment