Veľmi chutná, jemná, vláčna a najmä jednoduchá bábovka.
Potrebujeme:
4 vajcia,
250 g polohrubej múky
250 g práškového cukru,
250 g masla/palmarín/hera
250 g banánov
1 vanilínový cukor
1 kypriaci prášok
Príprava:
Maslo s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Očistené banány rozmixujeme, zapracujeme do cesta a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Bábovkovú formu dôkladne vymastíme,vysypeme múkou a pomocou lyžice rovnomerne dávkujeme.
Dáme piecť do stredne vyhriatej rúry asi na hodinu.
Bábovku krájame vychladnutú a porcie ozdobíme šľahačkou a kúskami banánov.
No comments:
Post a Comment