Sunday, 27 October 2013

KajušiQQ torta




Keď som túto tortu pripravovala nikdy by som si nebola pomyslela že ju budem brať za svoju.Najlepšia! Tomu verte že je najlepšia a najčokoládovejšia!:)
Venovaná Najlepšej! mamičke k jej 55  narodeninám.

To boli prvé slová k nej no potom sa stalo to že si ju prosil každý,vždy a všade.
Spravila som ju už veľa krát,vylepšila(popri vylepšovaní aj troška pohorela)ale nakoniec dostala skvelý súlad chutí ktoré odporúčam!

Potrebujeme:

200=250 g tmava čokoláda(čím viac tým čokoládovejšia)
200 g maslo
1 lyžica instantnej kávy+120 ml vriacej vody
170 g hladka múka
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky sody bicarbony
300 g trstinového cukru

40 g kakao holandské
3 stredne veľké vajcia
5 lyžíc podmaslia(kyslé mlieko)


Na polevu:

400 g kvalitnej horkej čokolády
560 ml rastlinnej smotany


Postup:

Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom vysypeme múkou a na dno dáme papier na pečenie.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov.
Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme maslo a kávu rozpustenú v 120 ml horúcej vody.
Prihrievame na miernom ohni kým sa čokoláda s maslom rozpustia, ale nevaríme.





Medzitým si v miske premiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, sódou, cukrom a kakao.
V inej miske si prešľaháme vajcia s podmaslim.





Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešame s múkou,aby vzniklo hladké polotekuté cesto.
Vlejeme do formy , po naliatí s formou jemne pobúchame až vzniknú na budúcom čokoládovom korpuse bublinky a dáme piecť na hodinu a pol pri 160 stupňov.
Do stredu korpusu pichneme dlhším špáradlom aby sme zistili či je alebo nieje hotové.
(praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.)






Korpus necháme vychladnúť(trochu klesne).
Vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 3 diely.(malý rozdeľujem na 2 časti)



Poleva/plnka:

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
V hrnci zohrejeme smotanu k bodu varu.(nerozpúšťame celú možno tak polovičku alebo 3/4 potom prišľahávam do vychladnutej zvyšok.Lepšie drží tvar a je tuhšia)


Prevarenú smotanu zašľahávame k rozpustenej čokoláde(mierne vychladnuté až vychladnuté).





Trochou plnky spojíme korpus, zvyškom tortu ozdobíme.Uhladíme širokým nožom alebo môžme urobiť vlnky(je to jedno pretože tak či tak na vrch prídu hoblinky čokolády)


Nastrúhala som 200 g čokolády na ozdobenie:)

Tu je ozdobená:)




V chlade torta vydrží vláčna 3-4 dni:)

Na mamkine narodeniny:)





 Kubko si dáva

A prešiel rok a tá istá Torta s Irskou vlajkou teda s lístkom pre šťastie pre moju už 56 ročnú mamičku:-*
Ľúbim ťa







 
 Naložená do krabice čakajúca na prevzatie:) Pre Wendy:)



A o rok neskôr pre wendy k 20 ke:)
pretože aj ona je ako kvietok:)

Tu som ju robila pre kamaráta:) z polovičnej dávky pečieme cca 50 minút.
Pre Kubka:)

Mamka mi robila tortu podľa tohto receptu na moje 18 narodeniny.....neskutočná!:).....ďakujem ti mamka.A tu je dôkaz toho že to zvládne hocikto pretože mamka vôbec ale vôbec nepečie a s fondánom robila úplne prvý krát:)









A kedže neviem čo a ako skladala zvýšilo sa jej trocha korpusu a z toho som vymyslela takéto guľky:)

 Zmiešala som zvyšky ktoré sa roztriasli spolu so zvyšným krémom pridala vaječný likér a višňový sirup.Premiešala formovala guľky a nakoniec obalila v kakau a kokose.





A tu nesiem tortičku dedkovi:)






A tu som piekla 2 naraz:)

Tu je pre spolužiaka:)



A takto sa podarila kamarátke:)



:) a kúsok z dalšej:)
Pre Patrikovho ocka:)
Na nový rok:):)

Vianočná:)

:)MIlkou ozdobená:)
Pre inštruktora:)

Tu sapečú dve naraz:)jedna mala druhá veľká :)
:P
Pre Angie:)



Ďalšia Pre Janyho:)


Pre panie profesorky a tetu olgu:)


Pre krstnú:)



Tak tuto som robila pre seba domov:D.....a pekne po cvičení pred spaním na noc:)...som si dala hneď 2 kúsky. Keď je tak dobrá!:)

A tu je ďalšia:)



A tu je pre tetu helenku:)
 A pre tetu olgu:)





Tu som robila tortu babke a skúšala som polevu z knihy od apetitu na božsku svadobnú tortu...no použila som zlý sirup a nevydaila sa....sttrašne sladká ale konzumovateľná a babka sa potešila aj tak:)....tak som bola šťastná.









4 comments:

  1. ahoj,
    krásna tortička..chcela by som sa opýtať, či ten krém nieje moc horký keď si tam dávala toľko čokolády s veľkých obsahom kakaa.
    ďakujem

    ReplyDelete
  2. :) keďže tam ide 300 g trstinového cuku ktorý mi príde ešte sladký než biely ta nie o sladkosť tejto torty obavu mať nemusíte určite:)

    ReplyDelete
  3. Mozem ten krem pouzit aj pod fondan? Nerozpusti sa? inak vyzera velmi chutne

    ReplyDelete
  4. Kludne môžte, ako ste mohli vidieť robila som to už aj s fondánom.
    Ďakujem ano vyzerá ale aj je:)......Prajem vám príjemné pečenie:) a dobrú chuť:)
    Príjemný večer.

    ReplyDelete