Wednesday, 2 October 2013

Plnená kapusta


Najlepšia kapusta!
To nehovorím iba ja ale aj mnohí hostia na svadbách tu u nás.
Učila ma ju robiť teta ktorá ju robieva dlhé dlhé roky.
Síce veľa rozhoduje aj to aké ma kapusta listy zmes vo vnútri je najhlavnejšia a táto je skutočne výborná.


Potrebujeme:

Hlávka kapusty
Voda
Ocot trocha aby kapusta zmäkla

Guľatá ryža 1 kg
mleté bravčové mäso 2,5 kg a viac

Masť 200 g
cibuľka 3 stredné
sladká červená paprika 1-1/2 balíka
štipľavá červená paprika
soľ
čierne korenie
cesnak


Kapustu vyrežeme a sparíme vo vriacej vode spolu s octom.




Ryžu opláchneme v teplej vode 2x a pridáme k nej mäso dobre premiešame.


Na masti speníme cibuľku,pridáme k nej papriku a ostatné koreniny podľa chuti.(môžme pridať malý paradajkový pretlak dodá to peknú červenú farbu.)
Cibuľkovú zmes pridáme k mäsu a pridáme ešte prelisovaný cesnak+ podľa chuti paprikovú pomazánku.
Všetko dobre premiešame.



List si položíme na dlaň doň dáme trocha zmesi a zvinieme od hrubšej strany potom pozatláčame a ukladáme.


Na dno hrnca dáme nakrájané listy kapusty.Posypeme sladkou paprikou a pridáme 2  bobkové listy.


Naukladáme holúbky tesne vedľa seba a zalejeme paradajkovým pretlakom zriedením s vodou.
Takto varíme zaťažené tanierom priblížne 30 minút. záleží to od listov kapusty.






Môžme si pripraviť obľúbenú paradajkovú omáčku a podávame s chlebom.



Paradajková omáčka :
Klasika zápražka zalejeme paradajkovým pretlakom dochutíme soľou a cukrom a polejeme kapustu.






Veľkovýroba:)


Takto vyzeraju vo Waršave


Plniť môžme aj papriku.

No comments:

Post a Comment