Najlepšia kapusta!
To nehovorím iba ja ale aj mnohí hostia na svadbách tu u nás.
Učila ma ju robiť teta ktorá ju robieva dlhé dlhé roky.
Síce veľa rozhoduje aj to aké ma kapusta listy zmes vo vnútri je najhlavnejšia a táto je skutočne výborná.
Potrebujeme:
Hlávka kapusty
Voda
Ocot trocha aby kapusta zmäkla
Guľatá ryža 1 kg
mleté bravčové mäso 2,5 kg a viac
Masť 200 g
cibuľka 3 stredné
sladká červená paprika 1-1/2 balíka
štipľavá červená paprika
soľ
čierne korenie
cesnak
Kapustu vyrežeme a sparíme vo vriacej vode spolu s octom.
Ryžu opláchneme v teplej vode 2x a pridáme k nej mäso dobre premiešame.
Na masti speníme cibuľku,pridáme k nej papriku a ostatné koreniny podľa chuti.(môžme pridať malý paradajkový pretlak dodá to peknú červenú farbu.)
Cibuľkovú zmes pridáme k mäsu a pridáme ešte prelisovaný cesnak+ podľa chuti paprikovú pomazánku.
Všetko dobre premiešame.
Na dno hrnca dáme nakrájané listy kapusty.Posypeme sladkou paprikou a pridáme 2 bobkové listy.
Naukladáme holúbky tesne vedľa seba a zalejeme paradajkovým pretlakom zriedením s vodou.
Takto varíme zaťažené tanierom priblížne 30 minút. záleží to od listov kapusty.
Môžme si pripraviť obľúbenú paradajkovú omáčku a podávame s chlebom.
Paradajková omáčka :
Klasika zápražka zalejeme paradajkovým pretlakom dochutíme soľou a cukrom a polejeme kapustu.
Veľkovýroba:)
Takto vyzeraju vo Waršave
Plniť môžme aj papriku.
No comments:
Post a Comment